Waar op letten bij een keukeneiland kopen

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overflow=”visible” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ font_color=”#ffffff” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” column_position=”default” advanced_gradient_angle=”0″ gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” animation_type=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” gradient_type=”default”][vc_column_text]Een keukeneiland is natuurlijk ontzettend mooi om in huis te hebben. Met een kookeiland ben je altijd weer in staat om over een mooie keuken te beschikken. Het keukeneiland ziet er dan ook gelijk erg luxe uit ten opzichte van andere soorten keukens. Nu is het alleen wel zo dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het kopen van een keukeneiland. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we besloten om het een en ander op een rijtje te zetten. In dit artikel laten wij je precies zien waar jij eigenlijk op zou moeten letten bij het kopen van een goed keukeneiland.

Inbouw of rollend keukeneiland

Het is op de eerste plaats van belang om na te denken over de vraag of je een inbouw of een rollend keukeneiland in huis wilt halen. Op maat gemaakte keukeneilanden zijn namelijk niet de enige optie. Als het bouwen van op maat gemaakte keuken eilanden in je huis niet echt mogelijk is binnen het budget kan je gaan voor een rollend keuken eiland. Mobiele keukeneilanden zien er net zo mooi uit als ingebouwde keukeneilanden. Een ander groot voordeel is dat ze verplaatsbaar zijn. Zo kan je je keukeneiland verplaatsen wanneer je je keukenruimte anders in wilt richten in huis.

Open of dichte kastjes

De meeste keukeneilanden zijn voorzien van een aantal kastjes om spullen in op te bergen. Je wilt wel zeker weten dat je al jouw servies en kruiden een plekje kunt geven. Dit brengt met zich mee dat je na moet denken over de vraag of je open of dichte kastjes wilt hebben. Het mooie van open schappen is dat ze je in staat stellen om je servies mooi uit te stallen. Het betekent ook dat deze planken opgeruimd en minimalistisch blijven. Echter zijn de deuren voor de kastjes weer een goede optie voor de mensen die niet zoveel zin hebben om alles af te moeten stoppen.

De vorm van het keukeneiland

Het spreekt voor zich dat de vorm van het keukeneiland ook van belang is bij het maken van je keuze. Traditionele eilanden hebben een rechthoekige vorm. Als dit niet past bij de grootte en vorm van je keuken is het altijd nog mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Zo kun je gaan voor een L-, T- of zelfs een ovale vorm. Zolang je de ruimte heeft om te bewegen en het alle functionaliteit heeft die je nodig hebt maakt het niet zoveel uit welke vorm je kiest voor jouw keukeneiland.

Door op de bovenstaande zaken te letten bij het kopen van een keukeneiland is het echt niet meer zo lastig om uit te komen bij het keukeneiland wat past bij wat je al die tijd al zocht. Het is goed mogelijk dat je graag wat meer te weten wilt komen over het inrichten van jouw keuken. Indien dit klopt heb je geluk, hier op de site kan je namelijk nog veel meer artikelen vinden die je goed op weg helpen. Maak de droomkeuken met onze 3D-keukenplanner.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]