Inrichting

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken wil je de ruimte die je hebt natuurlijk zo praktisch mogelijk benutten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de keukenkasten in te richten.

In het vak hiernaast krijg je een impressie van verschillende mogelijkheden die er zijn voor een optimale inrichting van jouw keukenkasten. Weleens gedacht aan een ingebouwd afvalsysteem of een apothekerskast?

De meeste mensen dromen van mooie grote eiland keuken maar in de praktijk zal dit natuurlijk niet overal passen. Een hoekkeuken is een opstelling die in de werkelijkheid veel meer voorkomt maar hoe benut je nou de ruimte in de hoek? 

Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk zoals een legplank, draaiplateau of Le-Mans.

 

Ergonomie

Een keuken moet natuurlijk niet alleen heel mooi zijn maar ook comfortabel. Er zijn een aantal zaken waar extra aandacht op gevestigd moet zijn om de keuken goed te plannen en ergonomisch te maken.

Werkhoogte

Het is belangrijk om de keuken te plannen om een voor jouw zo comfortabel mogelijke werkhoogte. De ideale werkhoogte verschilt per persoon en het zal je verbazen maar deze hoogte is niet afhankelijk van de lichaamslengte maar van de ellebogen. In al onze winkels beschikken wij over een AMK-ergometer(meettoestel) en kunnen wij eenvoudig jouw ideale werkhoogte bepalen.

 

Indeling van de keuken

Zorg voor een goede verhouding in de werkdriehoek, dit is de ruimte tussen de spoelbak, kookplaat en koelkast. Probeer deze elementen niet te ver uit elkaar te plannen dan houd je de loopafstanden beperkt.

 

Werkruimte

Zorg voor voldoende werkruimte, de meest praktische ruimte hiervoor is de ruimte tussen de spoelbak en kookplaat. Het is dus noodzaak de ruimte tussen de kookplaat en spoelbak ruim te houden.

 

Inbouwapparatuur op hoogte

Het plannen van apparatuur op een bedieningsvriendelijke hoogte maakt het koken in de keuken een stuk comfortabeler. De ideale hoogte voor een oven of magnetron is tussen de 100 en 140cm dat is op armhoogte.  Tegenwoordig zijn het echter niet alleen de ovens en magnetrons die op hoogte kunnen worden ingebouwd maar ook bijvoorbeeld de vaatwasser, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Inspiratie